martes, 27 de octubre de 2009

A Vision of K-12 Students Today



Després de veure el video i llegir els comentaris que els/les meus/meues companys/es de classe han deixat al fòrum, he pogut traure varies conclusions.

En aquest video ens mostra clarament com les noves generacions ens fan la crida de que estem entrant en una era tecnologica on tot el que estava imprés es transfoma en llenguatge digital.

Com podem observar en l'educació, quan els nostres pares anaven a escola quasi no tenien ni material per poder impartir la clase. En canvi, ara, podem trobar una dinamica d'ensenyament prou més diferent i més completa. A una clase d'aquestos temps, podem trobar ordinadors, pissarres digitals, etc. Els antics llibres estan sent substituits per documents informàtics.

Però o em d'oblidar que no sols en l'àmbit de l'educació a ocorregut aquest canvi, sinò que, a les nostres vides també està passant. Quants de vosaltres no recordeu que abanç sentiem les cansons en un "walck-man" i amb una cinta, i ara no fa falta ni grabar les cansons a un cd!!.

En aquest video, veiem clarament com els/les xiquets/tes dels nostres temps ens fan una petita reflexió sobre el que significa viure a un mòn amb noves tecnologies. També, ens fan la crida de que dins d'aquest aspecte es necessari que el tractament d'aquest canvi de vida i les ventatges i inconvenients que aquest comporta, estiga present a l'educació, ja que per poder arrivar a formar part d'una societat i estar ben integrat per poder defensar-nos davant la realitat, es necessari que algú ens ho ensenye, ja que tothom no naix ensenyat.

Per últim, m'agradaría remarcar que el futur està ací i que no ens em de despistar, aquells que no estem tan introduits en aquest mòn. En un futur serém mestres de primària i aquest mòn de l'educació està canviant al ritme que avança la tecnologia. Per tant, hem de pensar que a partir d'ara em de pensar que el futur dels nens està a les nostres mans, ells ens ho demanen, anem a deixar-los sense la oportunitat de poder-ho viure?

2 comentarios:

  1. Hola Fuen:

    Sóc Jordi Orts, psicòleg-orientador de l'Escola Gavina en Picanya (L'Horta Sud). A més sóc qui porta endavant el projecte 400 colps que pretén ser un dispositiu en l'articulació entre els àmbits de l'educació i l'audiovisual per dinamitzar i fomentar la participació de l'alumnat i el professorat que realitzen audiovisuals als centres educatius. Ara la cara visible d'aquest projecte és el seu blog 400 colps | altres narratives dins i fora de l'escola. He vist que darrerament vos heu apuntat com a followers del meu twitter (encara no l'utilitze molt) un grup d'alumnat de l'assignatura P24 Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació la qual si no m'equivoque imparteix Jordi Adell a l'UJI. I si no m'equivoque tampoc, és molt possible que via twitter és com m'heu enllaçat. Conec el treball de Jordi Adell i de ben segur que la seua assignatura resulta apassionant. Simplement volia saludar-vos per contribuir a sostenir la idea de la utitlitat d'internet i les grans possibilitats de les noves eines de comunicació per poder generar xarxa. Ànim doncs amb els vostres projectes (blogs, webs, wikis,...) Al mateix temps convidar-vos a que si vos interessa feu una visita per 400 colps, http://blogs.escolagavina.com/400colps/ (precisament ara hi ha una notícia de la UJI) i si t'abelleix posar el blog al teu llistat d'enllaços i així guanye en posicionament i rank.

    Una cordial salutació.
    Jordi

    ResponderEliminar
  2. PD:

    Anava a deixar el comentari a la resta de blogs però és una mica tard. Fes extensiva la salutació a tots els teus comanys/es. Faré un tweet.

    ResponderEliminar