martes, 13 de octubre de 2009

Per a què faries servir les noves tecnologies?

Imaginant que ja soc mestra, i tinc als alumnes de 5é i 6é de Primaria, el que faria per poder introduir les noves tecnologies a l'educació dels alumnes seria una serie d'activitats alternatives i així aconseguir unes clases més animades i on els alumnes aprenen de forma divertida.
Si ens posem a pensar i recordem els métodes d'ensenyança de fa uns anys podem veure que abanç no hi havia quasi ordinadors a les nostres escoles, de internet ni es parlava...i aixi amb moltes més coses.

Com molt be diu la llei, un dels objectius de Primaria es que l'alumne ha d'iniciar-se en les tecnologies de la informació i la comunicació, i desenrotllar un esperit crític davant dels missatges que reben i elaboren. Per poder dur a terme aquest objectiu, podem realitzar unes clases d'informatica i dedicarli unes hores a la setmana. Una vegada els alumnes es familiaritzen un poc amb l'ordinador i amb internet, podem organitzar unes activitats, entre les cuals podriem familiaritzar-nos amb altres centres i que els alumnes en lloc d'escriures les tradicionals cartes de full i boligraf, poden enviarse correus electronics, tot i això baix el control del mestre. També entre tota la clase es podria fer una pagina web on els alumnes poden entrar, consultar informació, posar jocs educatius, així a la mateixa hora que es diverteixen aprenen.

També, com no, no ens hem d'oblidar de les noves pissares digitals, sobre les cuals, encara estem un poc verds. Sembla interesant aixo de deixar de banda el guix i poder usar el teu dit per escriure o un boligraf sense tinta. Per als alumnes, la introducció d'aquesta nova pissarra els fa tenir molta intriga, ja que es com un nou invent. Per aixo, ya que mostren molt d'interes, podem fer clases molt alternatives a les de hui en dia. Els alumnes poden aportar idees, també els hem de fer-los participar fent activitats entre tota la clase en la pissarra digital.
A més, pense que a banda d'introduir pissarres digitals no es l'unica manera de introduir-los en les noves tecnologies, sino que també pense que a totes les escoles cada alumne hauría de tenir un ordinador portatil i deixar de banda els pesats llibres i la "cansina" motxilla. Crec que amb aquesta iniciativa els alumnes aprendran de manera mes divertida i pot ser evitem que el fracas escolar siga tan persent. A més, els alumnes amb aquestes tecnologies tindrán un seguiment diari i mes complet per part dels mestres, ya que aquest podrá revisar totes les tasques fetes per els alumnes.

Per la meua part, ara que es el principi de tot aquest nou mon, a les escoles començaria per fer una programació de les asignatures alternativa, informaria sobre la situació. També, per no fer-ho molt complicat, per exemple, introduiria els temes, les tasques, treballs, etc. a un lloc similar com l'aula virtual que usem a la UJI. Així els alumnes s'iniciarien de manera més facil a fer de tot un poc, com enviar correus, penjar archius, fer foros, etc.

En conclusió, cerc que estem introduint-nos a un mon que es necessari estar familiaritzats amb les noves tecnologies que ens rodegen. Per aixó, introduir-les a la nostra educació fará mes facil aquesta tasca. La qual cosa ens fara mes autoritaris, ya que els mateixos alumnes han de buscar la informació, es a dir, començen a pensar per ells mateixa. A més, aquesta familiarització amb les noves tecnologies ens permitirá obtenir certes habilitats que abanç no estaven al nostre abast.

No hay comentarios:

Publicar un comentario