martes, 20 de octubre de 2009

Educació 2.0

Tal i com ens diu la definició de la web 2.0, entenem que es una evolució, un canvi en els formats de les pagines web de abanç, les 1.0. Aquestes eren pàgines estàtiques i casi no eren actualitzades.La web 2.0 està basada en aquelles pàgines les quals formen comunitats d'usuaris, ja siga blogs, wikis, etc.

Si reflectim tot asò a l'educació, ens donem conter de que sorgeix el mateix, es a dir, podem observar un canvi desde fa uns anys fins ara. Es tracta d'una evolució en l'ensenyança.

Per poder aconseguir aquesta evolució, fem servir la tecnología i les noves tecniques d'estudi a l'aula. Com per exemple, la utilització de pissarres digitals, l'ús individual del portàtil com a substituyent dels llibres, etc. Ja que així podem lograr que l'ensenyament siga més ampli, a més de poder crear blogs per a que els alumnes puguen comentar respecte el tema que s'esta duent a terme a clase i poder posar més informació de la que teòricament ens donen els llibres. Em de saber aprofitar el món que tenim darrere de la pantalla del ordinador, es a dir, internet, ja que hi podem trobar molta informació i ampliar els nostres coneixements. A més, que així aconseguirem una educació molt més amena i els alumnes presentarán més interés a l'hora de aprendre, ja que amb aquest tipus d'educació, ells també son protagonistes i no es el mestre el que entra a clase, solta el rotllo i se'n va.

En definitiva, la escuela 2.0 es el gran canvi pel que fa respecta a l'ensenyança tradicional, en la qual es deixa de costat el llibre i es fa ús de les noves tecnologies que tenim al notre abast per poder profunditzar mes els nostres coneixements.

No hay comentarios:

Publicar un comentario