lunes, 16 de noviembre de 2009
Conferència Benicàssim - CEIP San Walabonso
El passat Dijous 12 de Novembre, anàrem a una conferència que realitzava un mestre del CEIP San Walabonso de Huelva.
A la xarrada ens presentaren com un colegi acepta introduir les TIC al mètode d'ensenyament dels seus alumnes.
Aquest colegi, abans no tenien quasi tecnologies al seu abast, pero a partir del 2003 começàren a treballar amb els pocs mitjans que podien tenir, internet.
A l'actualitat, tot asò a millorat, i fins i tot tenen el seu propi centre meteorològic!!.
El que els va fer iniciar aquesta introducció de les TIC fou començar a un món nou que per als mestres, era el futur, però per als alumnes era la vida actual.
Introduint les noves tecnologies al colegi evitarien discriminacions entre els alumnes que no poden arribar a tenir al seu abast les noves tecnologies que ens rodetjen en l'actualitat. Em de tenir en compte que els sistemes escolars estan debatint com incorporar les TIC en l'educació, en quan fora están integrades totalment. Els xiquets i les xiquetes juguen i están informatizats fora, i dins, les classes son iguals que abans, es a dir, a penes podem trobar un ordinador per al mestre. Per tant, ¿Quan de temps volem estar així?, les noves generacións ens ho demanen a crits i no ens podem permitir aquest luxe, tenim que actuar ja!!. Nosaltres, com a futurs mestres tenim que tenir clar que no qualsevol cosa val per a entrar a l'aula. La integració de les TIC en els procesos d'ensenyament- aprenentatge es consolida com un dert de l'alumnat. Es tracta d'una educació basada en el futur.
Aquest centre púbilc i d'un poble molt xicotet de la provincia d' Andalusia ho està aconseguint. A la seua pàgina web podem trobar una infinitat de coses. Podem veure com aquest colegi a integrat les TIC als seus mètodes d'ensenyança. També, proposen activitats per a poder introduir les noves tecnologies al món educatiu.
A aquesta pàgina, per exemple, els xiquets poden fer activitats, veure videos, llegir llibres. Els alumnes d'aquest colegi, lligen llibres i graben les seus veus i ho posen a la pàgina web del centre, d'aquesta manera, han aconseguit que la lectura per als xiquets siga divertida i fins hi tot hi ha cola per poder llegir el fragment d'algun llibre!!.
També, son protagonistes d'algunes obres de caritat, com per exemple amb xiquets del tercer món. Els alumnes els proporcionen productes de primera necessitat, fan video conferències amb ells. D' aquesta manera, també s'integren al mon de les noves tecnologies, els nens es divertixen, nosaltres els ensenyem, existeix algo més interesant?
En resum, el nostre món està en ple canvi, i els que més ho van a notar son les notres futures generacions, anem a privar-los del que significa aquest canvi??. Es hora de posar-se les piles i obrir els ulls, començar a fomentar aquestes idees i poder donar a les futures generacions una educació més amplia, més enriquida en tots els aspectes i d'aquesta manera poder introduir-los a la "nova societat", les TIC.
miércoles, 11 de noviembre de 2009
lunes, 2 de noviembre de 2009
Google reader es una de les opcions que ens dona la pàgina web de Google on et pemitix organitzar i accedir ràpidament a un interfaz Web a totes les noticies de les pàgines configurades amb el sistema que soporten.
Es una simple ferramenta que permet redireccionar totes les novetats de les notres webs, blogs favorits a una mateixa pàgina, per a no pedre temps navegant per la web.
En realitat no es més que un magatzem on es van actualitzant les noticies de les que has seleccionat o que busquedes que hages definit. Per a que asò siga possible, aquestes pàgines han de tindre RSS , un sistema d'alertes que sol estar senyalitzat amb l'icona ataronjada que pots veure a la part esquerra d'aquest text.
En definitiva, Google Reader, recipilarà automàticament tots els continguts que es vagen publicant. A més, podràs optar per crear una web pública per a que tot el món puga tenir accés a l'informació que el teu Reader haja recopilat.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)